Ako kajakari prezili zimu v Kanade

2. April, 2015

Po dlhom čase sa opäť ozyýame z Kanady. Zima je už za nami a nám sa nejakým zázrakom podarilo nezamrznuť. Za tento zázrak môže mimoriadne teplá zima ktorá nám umožnila z času na čas vytiahnuť kajaky a trochu sa počlnkovať. To neznamná že sme tu nemali -30 stupňov, ale našťastie takých dní nebolo veľa tak sa to dalo vpohode zvladnúť. To je tá pozitvnejšia časť, horšie je že vďaka teplu napadlo velmi málo snehu v celej západnej Kanade aj na severozápade USA takže to nevyzerá na moc dobrú vodácku sezónu. Ale človek nikdy nevie a možno ešte niečo napadne alebo bude dosť pršať. V každom prípade nádej umiera posledná takže dúfame že nás čaká super sezóna.

A čo sme teda cez zimu robili? Večšinu času sme bohužial strávili v práci. Ale vždy keď sa naskytla nejaká príležitosť tak sme sa to snažili naplno využiť.

Tak toto je Calgary, tu zijeme, pracujeme a dufame ze odtialto o chvilu vypadneme.

Nastastie aj  uprostred mesta sa da kajakovat aj ked podmineky na to niesu vzdy idealne.

Dokonca sme vytiahli aj rodeovky. Ale obrovkse plavajuce kryhy ladu nas presvedcili ze este asi neni ten spravny cas na freestyle.

Na toto sa tesime vzdy najviac. Vzdy ked mame chvilku casu snazime s vypadnut do hôr.

Parkrat sme boli aj lyzovat....

ale vecsinous sme sa kajakovali.....

alebo bezkovali.

A ked boli podmienky idealne zvladli sme za jeden den aj kajak aj bezky

Takto nejak to tu vyzera

Najčastejšie sme chodili kajakovat na Kananaskis co je asi 3km dlhy usek obtiaznoti asi WW2. Charakterovo trochu pripomina Salzu pri kempe vo Wildalpene. Ziadna velka divocina ale je tu vela vrcakov tak sa tu da celkom dobre trenovat slalom.

Obcas sa nam podarilo vypadnut aj niekam dalej. Prvy tohtorocny kajakovy trip sme zvladli uz zaciatkom februara ked vytrvali dazd zdvihol hladiny riek v okoli mestecka Fernie.

Bohuzial mnozsto ladu na brehoch aj v korytach riek nase kajakarske moznosti dost obmedzovali ale aj tak sme si to poriadne uzili.

V polke marca znova navezujeme kajaky a vydavame sa smer Revelstoke.

A kedze je tu vsade este kopa snehu skusame novy druh dopravy na rieku - snezne skutre. Kedze sme ale ziadne nemali tak sme samozrejme museli stopovat a netrvalo ani dvadsat minut a uz sme sedeli na skutroch, smer put in.

O Revelstoku uz pocul asi kazdy kajakar a musim potvrdit ze rieky su tu naozaj super.

A po dobrom padlovani nesmu chybat horuce kupele.

To je zatial asi vsetko, vsetkiych pozdravujeme a prajeme pekne jarne popadlovanie!